2009-07-26

Fem motiv ur den mystiska Målarbok

Som ni kanske uppmärksammat halkar jag ibland in på mer realitybaserade Fem bilder-teman. Den här gången ska jag bjussa på något jag varit besatt av i cirka ett år. Here goes:

På ett café här i Malmö hittade jag en målarbok som jag helt kallblodigt stal. Anledning? DEN ÄR FANTASTISK! Samtliga motiv i Målarbok har någon sorts inneboende skevhet. Vissa är rena Clip Art-motiv, andra hade kunnat passera som helt okej bilder innan någon i sista sekund valde att rita dit en ful bakgrund med en fet marker. Åter andra lämpar sig inte för små ögon att se och små händer att färglägga... Men jag ska inte avslöja alla godbitar i förväg. De kommer att pekas ut i varje enskild bild (tillsammans med mina försök att utreda vad motiven faktiskt föreställer). Allt jag ska göra nu är att visa er den kittlande framsidan. Spana in det här gladkåta, rosiga lejonet:
Nästa söndag får ni (kanske) ta del av mina misslyckade efterforskningar kring Målarbok.

6 kommentarer:

Josef sa...

Jaaa, äntligeeen! Tigern ftw!

Loka Kanarp sa...

Ohhh, can't wait!

Jake sa...

woah, det där är sjukt tufft!

Nanna sa...

Det slog mig precis att lejonet, när de väl hoppar ned i vattnet, kommer att att gå mot en säker död. Detta eftersom han förlitar sig på nån sorts ballongkonstruktion. Medan ballongerna flyter vid ytan kommer lejonet att befinna sig typ en meter under vattnet. Och musen (som varit klok nog att använda simring och inte nån hittepå-säkerhetsåtgärd) är för liten för att kunna rädda honom. Deppigt.

En oförklarlig detalj är f.ö. musens lilla näsduk.

stinis sa...

din blogg är en av tre jag verkligen finner värda att läsa. tack för all inspiration, du skänker mig så mycket.

love this!

Ronja Zorina sa...

Åh! Den där målarboken har/hade jag när jag var liten!

Kände igen kines-björnen på en gång!
Haha, nostalgi <3