2011-09-05

Nån sorts tävling

Inatt ritade jag en karta ansikten:

(Klicka för att se större)

Nu undrar jag: vilken av figurerna skulle du helst vilja vara, och varför? Den med bäst motivering får den tjusiga originalbilden + hemlig present skickad till sig per post.

Puss!

44 kommentarer:

Axel sa...

Unibrowkoalan. Jag har alltid velat vara en unibrowkoala.

Karro sa...

åh, alla är ju helt fantastiska! det bästa är att jag hittar flera av mina vänner bland dessa hufvuden.

men den som är jag måste vara nr 11, med lösskägget. jag har de senaste åren varit väldigt fäst vid fenomenet skägg, och har frenetiskt försökt odla mitt eget. det går tyvärr inte så bra. kuriosa: jag har även skrivit en dikt på temat, som här framförs av pikachu (http://www.youtube.com/watch?v=8SmiBaTgIpc). det är visserligen en ganska kärlekstöntig dikt, också. men med skägget i fokus! alltså: för mig som inte verkar ha några vidare bra ansiktslurvgener verkar lösskägg vara den enda lösningen. dessutom praktiskt, bara att ta av sig tex under måltider, för att undvika att matrester fastnar däri. och så kan man variera sig i det oändliga, snabbt och smidigt. övrigt: jag är bästis med nr 7, koalan.

Y sa...

Koalabjörnar lever sina liv i eukalyptusträd, således är deras pälsar insmorda med eukalyptusolja och när australien är torrt och skogarna självantänder så exploderar koalabjörnarna.
Just denna blåa koala är dock Frida Kahlo. Hon kan lätt identifieras genom sitt hopväxta ögonbryn och sin blåa färg (uppenbart en referens till la casa azul, huset där hon bodde tillsammans med Diego Riviera, och som nu gjorts om till ett museum i hennes ära).
Eftersom Frida kahlo var Mexikan så är hon inte i någon direkt eukalyptusrelaterad fara.
Jag vill vara Frida Kahlo, för jag tycker om quesadillas, konst, och mariachis.

Line sa...

Nr 6, kvinnan med det blå håret. Först och främst för att hon ser så glad ut trots att hon skelar. Dessutom så är hon ju så himla fin i håret.

Freja L sa...

Nr 5. Han ser ut som en sådär härligt myyyysig man som man kan se rulla ner fönstret på sin röda volvo, slicka sig om munnen och spela rockklassiker på hög volym. Han gillar guns'n'roses. Han gillar tjejer med stora bröst. Hans vill döpa sitt barn till Danne eller Johanna. Därför vill jag vara honom. Han har antagligen ett fabulöst liv.

Alice sa...

Jag är brud nummer 6!
Anledningen är att det inte är speciellt långt från den jag är just nu anyways förutom att jag färgat håret blått på bilden <3

Ge mig der present!!

emma sa...

jag vill vara en lila sälen(?) med rosetten. av den enkla anledningen att hen verkar inte bry sig, utan bara är gullig hela tiden. inget mer.
då skulle jag kunna sluta bry mig om att alla andra som kommenterat här är så jävla ambitiösa, utan bara fortsätta se gullig ut.

Martin L sa...

Nummer 5 på grund av hans episka hårväxt.

cornelia sa...

vill vara den med störst rumphaka för då skulle min dröm om att bli tagen på fyra ställen samtidigt realiseras. ((och äntligen har jag användning för min nya drakdildo) www.bad-dragon.com)

Anonym sa...

Nr 9, för den har ju hatt!

josefin sa...

I sjuan småfet med fett hår i mittbena, tandställning och en sneglande blick mot alla som vågar prata på lektionerna och röka bakom gympasalen. Tio år senare en fullblodslatinska med rådjursögon, erfarenhet, något innanför pannbenet och rena lungor. Dessutom med en taktkänsla som ger alla i hennes armar gummiben! Nummer 4 - revanschens kvinna är mitt självklara val.

Nellie sa...

Tian, med rövhaka och kort lugg. För att den är väldigt lik mig och jag är hemskt fin som jag är.

Nellie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tyra Blomster! sa...

Nummer 9 den lilla gubben med hatt

Han heter säkert Otto.
Otto är en liten pyssling som bor i ett äppelträd. Otto är streatart- konstnär på natten då brukar han måla jätte stora bilder på höghus och andra byggnader. På dagen gör han äppelmarmelad som han ger gratis till fattiga människor. Otto är en väldigt god person. Men det kan vara svårt ibland eftersom att det är omöjligt för Otto att bli arg på eller hata andra människor.

maila till tyra.blomster@yahoo.com om det var jag som vann, jag vill helst inte skriva min post adress i kommentars fältet

Agnes-Elise sa...

Skulle vara nummer 1. Drömmer om dagen då jag blir en dam som ligger i badkaret(tänker att det är en badmössa hon har på huvudet) röker hela dagarna och alltid har för mycket smink. En crazy, spex småraffig tant. Känner även att hon är lite dansk och det vill jag också vara.

Angelina sa...

Jag vill vara 1:an. Har en liknande badmössa som är jävligt cool. Och så vill jag vara sådär lugn och avslappnad. Gillar pipan. Som en Sherlock Holmes som just kommit ut ur duschen. ;)

Jåi sa...

Nummer 1 tror jag. Då skulle jag kunna tjäna storkovan på att vara Kissies look-a-like och stand in!

Jåi sa...

Nummer 2 menade jag naturligtvis. My bad.

Rebecka sa...

Sjuan. Jag vill vara den blå koalan därför att jag verkligen känner att jag skulle kunna bära upp ett unibrow.

tilda sa...

jag skulle vilja vara nr.6 för hon ser riktigt dum och lycklig ut

Anonym sa...

Lätt nummer 5. Med samma frisyr som han i Pocahontas lär jag utan problem kunna hångla upp valfri nordamerikansk urbefolkningsperson. Och med Jafar-skägget kan jag lura till mig en magisk lampa och eventuellt en papegoja. Sweet.

Kit sa...

Jag vill vara nummer nio eftersom nummer nio ser ut som den sortens person som jag kanske önskade att jag var men antagligen aldrig kommer lyckas bli. Jag tänker kalla nummer nio för Barbro.

När Barbro åker tåg med en stor väska och någon ställer sig mitt i gången för att i maklig takt putta upp det hen har med sig på väskhyllan, då stannar inte Barbro upp, Barbro ursäktar sig inte eller ber om att få komma förbi, nej, Barbro tar sin stora väska och lyfter med stor möda denna över två par stolsryggar och tråcklar sig sedan förbi den långsamma hyllpersonen. För att markera sitt missnöje utbrister Barbro ett lite för högljutt (men klatschigt!) "HRM!!".

När Barbro konfronteras med en uppgift som Barbro kanske inte till fullo förstår, så fnyser Barbro med hela näsan, hen skrynklar ihop ansiktet och hen bestämmer sig genast för att uppgiften rimligtvis måste vara felaktigt formulerad. Om Barbro studerar vid ett universitet är det här som Barbro räcker upp handen och utan att vänta på att få ordet deklarerar högljutt att uppgiften är felaktig. När seminarieledaren förklarar uppgiften igen har Barbro redan sjunkit in i sin egna värld och hör inte ett ord av vad denne säger. Kanske sörplar Barbro lite för högljutt på en kopp hemmagjort chaite när detta sker, kanske ritar Barbro ett nät av rankor och blommor runt sina anteckningar.

Barbro tror sig vara väldigt öppen och rolig - detta kan anas på den sk. "skojsiga hatten", men i andras ögon uppfattas Barbro ofta som passivt aggressiv och nästan lite läskig. När Barbro skämtar är det ofta så att hen yttrar ett orimligt påstående med en gravallvarig och nästan lite förorättad röst, och när hens medmänniskor är för förvirrade och rädda för att veta hur de ska hantera detta blir Barbro sur och kommenterar bittert att de "inte fattar ironi alls ju!!".

Ibland kan en se Barbro klättra i det stora trädet som växer på det campusområde som Barbro studerar vid. Detta är dock en aktivitet som trots sitt inneboende livsbejakande väsen framstår som lite av en plåga när en ser Barbros breda hakparti sticka fram genom lövverket. Barbro ser inte ut att fånga dagen, Barbro ser ut som att hen klättrade upp dit bara för att illustrera en poäng för någon Barbro hatar.

Därför vill jag vara Barbro. Barbro är min vardagshjälte.

C sa...

Jag skulle vilja vara person nummer 1. Verkar vara en tjej med sting och ha bra självförtroende. Sen verkar det som om hon har något på gång. Varför skulle man annars ha på sig en duschmössa och röka pipa samtidigt?!

Jonna sa...

Ettan. Det bärs alldeles för lite huvudbonader i det här landet och rent teoretiskt sett röks det för lite pipa också.

Jonna sa...

För övrigt tycker jag att Kit borde vinna.

Max sa...

Jag är pappret. Jag är vackert smyckad. Jag innehåller alla vackra figurer. Jag är lycklig.

klara, den brutala krigarkejsarinnan sa...

nummer 6, helt klart. hon verkar lite för crazy (obs hon är definitivt en sån person som beskriver saker med ord som just crazy, i falsett och liksom sjungande, så att ingen kan gå miste om vad hon menar) för att låta sig påverkas av världsliga ting. en sån person som kletar snor på saker i brist på näsdukar, nyser i händerna utan att tvätta dem, slickar på lösgodis och sen lägger tillbaka det i skålen osv. en sån som lever på gränsen av sann galenskap, men man vet inte riktigt på vilken sida av gränsen.

Klara sa...

Nummer 9. Känns festligt med hatt och leendet. Verkar så glad att man blir glad av att titta på den. Plus att en blomma alltid är fint. Det bästa som finns är att få andra att le bara av att utstråla glädje. Festlig utan att festa, stråla utan att skina. Lite mer vardagshjälte än flickidol, men ändå för alla på fall i slutändan. :)

Anton A (Vanja) sa...

rosor är röda
violer är blå
jag är ej beredd att döda (ty för att vinna, är våld fel väg att gå)
dock skulle det höja min levnadsnivå

jag vill va nummer ett
det skulle va jäävligt fett
det skulle göra mig komplett
och jag skulle slippa mitt underbett.

Kram
/Anton A

cecilia sa...

jag skulle vilja vara nummer sex. det verkar vara en rätt enkel karaktär, glad och nöjd med tankarna (de fina, enkla, roliga tankarna) lite överallt. en tjej som liksom inte har några problem, för att hon inte ser dem. och så perfekt blå hår på det. vad mer kan man begära?

SaraK sa...

Jag vill vara nummer 2 för att:
1) Hon är sjukt brun! själv är så vit att jag är genomskinlig.
2) Hon har snyggt smink. Blått är helt rätt i höst.
Hon har dock inte så snyggt hår, men sånt kan man ju lätt få styr på med en sax och lite toning.

Jannique sa...

Ettan. Slutade röka för lite över två år sen. Om jag vore ettan så skulle jag åtminstone få röka lite pipa.

Robin sa...

Jag vill vara sjuan. Jag har alltid velat vara Frida Kahlo.

Clara-Stina sa...

Tjingeling!
Jag är helt enkelt sockersöt. Jag tycker om rosa ponnyhästar, glitterstickers och cupcakes. Innan jag går ut på morgonen övar jag lite på mitt sockervaddsléende och rättar till blomsterrosetten i håret. Mina favoritdjur är enhörningar och kaninungar. Jag gillar min badbomb med rosenblad i och att leka superstjärna. Jag vill vara nummer 12 för den ser ut att ha en fin stil. Precis som jag. Hihi!

Kram och hej, en sockersöt tjej!

watchoutjoe sa...

Jag skulle vilja vara sexan. För hon ser sådär glad och galen ut. Alltså de två bästa adjektiven i den svenska ordboken.

Leif-Lennart sa...

Jag skulle vilja vara 1:an med crackpipan för att jag älskar crack och för att den ser ut att passa in i en vuxnare version av ett super mario-spel. Och det hade varit fett att vara en karaktär i ett spel.

Sofia sa...

Nummer 6, hon verkar vara allt jag inte är - glad och klädsamt aspackad. Blått hår är originellt och passar i en tid där Smurfarna 3D går på bio. Ett jättegap är alltid bra att ha och de skelande ögonen är bara ett plus då det blir trovärdigare när/om man vill fejka en riktig fylla, vilket man vill när pengarna är slut.

Mvh mvh

Oliwer sa...

Jag vill vara nr: 10. Då man alltid närsom genom att blicka upp i skyn skulle kunna leka "sätt dit pungen upptäck fallon". Super praktiskt. Så behöver man inte ta upp sin scrotum-stick varje gång. Praktiskt.

Fröken E sa...

Jag skulle vilja vara nummer 12 - den lila sälen. För den ser ut som att den får en orgasm och det är ju alltid trevligt att få orgasm, liksom. Säkert är det trevligt att vara en lila säl också.

Sofia sa...

Jag skulle vara nummer elva. När jag skapade konst skulle alla erkänna dess existens. Även om den var banal och utan en enda originell tanke skulle en del kanske till och med hylla den ibland. När jag pratade skulle folk lyssna och tänka att jag var smart,fast jag bara citerade DN utan att ange källa. Om någon skulle säga något som inte passade mig skulle jag självklart, utan att tveka, säga att de har fel och lite vagt referera till en bok jag läste en gång. Jag skulle aldrig behöva arbeta dubbelt så hårt, prestera dubbelt så bra och vara dubbelt så trevlig för att bli erkänd. Antagligen skulle jag vara döpt till Göran, men bytt namn till något som passade mitt svårmod bättre. Och alla skulle tycka att det där svårmodet och min oförmåga att knyta an till andra människor var intressant och inte alls konstigt eller onormalt. Starkt att jag vågar prata om det bara.

Fast helst skulle jag förstås inte alls vara döpt till Göran då. Eller behöva gömma mig bakom ett skägg för att komma åt allt det där.

Filippa sa...

Den första på grund av den coola, flörtiga attityden som säger: alla vill ha mig och tar jag på mig en prickig badmössa en dag har alla det nästa.

Nanna sa...

Oj vad mycket bidrag! Imorgon ska jag kolla igenom alla och berätta vem som vunnit. Puss på er!

Anonym sa...

Koalabjörnen med ögonbrynen, nr 7, vill man ju vara.
Den ser helt underbar ut, men det kan ju finnas en anledning att man inte ser kroppen, och vem vill inte vara snygg?
Och den ser väldigt nöjd ut, det gillar jag att vara.

I

A sa...

Jag vill vara nummer 5. För då kan mina kompisar hänga sin jacka på min hak-krok. Det vore smidigt.