2011-07-28

Arbetsplats

Jag tycker själv att det är asroligt att titta på fotografier föreställande olika serietecknares/bildkonstnärers skrivbord (och inspirerades förra veckan av hur fin Sara H:s arbetsplats är). Dessutom är jag barnsligt förtjust i alla former av kontorsmaterial, och den stökighet som uppstår när man t.ex. klipper och klistrar.

Så, därför ska jag slänga upp lite bilder på min egen arbetsplats. Tycker du att sånt är svintråkigt/analt/småborgerligt är det bara att blunda. Here goes:

Vid det här skrivbordet sitter jag (oftast) och jobbar. Det är nån sorts ljusbord egentligen, men jag har aldrig använt det till det. Behöver en bild ljusbordas använder jag vanligtvis fönstret, eller datorskärmen.

Såhär ser skrivbordet ut på närmare håll.


Och såhär på ännu närmare.

På väggen sitter nån sorts kroksystem med porslinsburkar. Det tog typ en timme från det att jag hade köpt burkarna till att jag ritade på dem.

Jag vet inte varför jag tvångsmässigt måste rita ansikten på saker. Det är likadant med bokhyllan.

(Där var jag dock förutseende nog att inte rita direkt på trät, utan på papper.)

Och väggklockan gick samma öde till mötes. Jag ritade på den utan att ens ha kontrollerat att den fungerade. Det gjorde den inte. Så nu har jag en klocka som bara går rätt två klockslag om dagen, men som jag inte kan lämna tillbaka.

Förutom att rita gillar jag att fästa klistermärken på alla möjliga grejer. Datorn dekorerades med bulliga fågelstickers jag beställt från Japan. Den lelle blå fågeln med lång näbb (i vänster hörn) är min favorit. Nån som vet vilken art det är?

Jäjä, det här var allt för nu. Ikväll eller imorgon återkommer jag (förhoppningsvis) med ett lite mer ambitiöst inlägg. Puss på er så länge!

9 kommentarer:

Annika Ivarsson sa...

fint! fågeln kanske skulle kunna va en kungsfiskare? http://sv.wikipedia.org/wiki/Kungsfiskare

Nanna sa...

Annika Ivarsson:

Tack! Ja, kungsfiskare skulle det mycket väl kunna vara. Underbar bild på wikipediasidan hur som helst.

Susanne [Snusans inredningsblogg] sa...

Vad kul att se! De där porslinsburkarna hade inte alls varit lika charmiga utan dina illustrationer. ;)

Linnéa sa...

Var beställer man fina fågelstickers från Japan? Habegär.

Tyra blomster! sa...

ÅHHHHH! VAD FINT, FAN VAD AVIS MAN BLIR!
kan inte du komma hem till mig och rita på mina saker?
<3 <3
Jag tyckte att näbbdjursbebisarna var söta. men det här var ju ännnu sötare! ÅHHHHHHHH Nanna du är så fin att jag skulle vilja vara din lilla lilla...sak.

Wavelin sa...

Åh nej! Är du en handsprits-människa? Det är faktiskt lite småborgerligt :D

h sa...

jajjemen, det är en kungsfiskare!

Johannes sa...

Tjusigt! Min favorit är porslinsburken med unibrow, mest för att jag känner igen mig (innan jag upptäckte fenomenet pincett) i den karaktären.

Nanna sa...

Susanne:

Tack!

Linnéa:

Jag kommer inte ihåg, men jag minns att jag beställde dem från samma sida som sålde björn-hoodies.

Tyra Blomster:

Du är så snäll!

Wawelin:

Jag är definitionen av en handspritsmänniska, men nu under sommaren har jag lugnat ner mig lite. Anledningen till att handspriten står på skrivbordet är att jag använde den när jag opererade ut en glasbit ur fingret för nån vecka sen.

Johannes:

Tack!