2012-06-15

De 10 intressantaste sidorna man hittar om man skriver sökordet "kvinnor" på Facebook

Plats 10:


Jag gillar att det inte läggs någon värdering i det här med att ha kvinnorumpa. Det går inte att utläsa om gruppen är ett "Åhnej, min bakdel ser ut som en kvinnas" eller ett glatt "Yes, jag har kvinnorumpa - in your face, mansstjärtar!" Kanske är det bara ett neutralt konstaterande. "Kvinnorumpa? Ja, det har man väl. So what?"

Plats 9:


Här är gruppen för de som inte omedelbart köpte det här med att kvinnor kan. Nej, de var tvungna att tänka på det ett tag, vrida det några extra varv i maskineriet. "Kan kvinnor? Få se nu... Hm... Ja, kvinnor kan. Faktiskt. Hur jävla sjukt det än må låta."

Plats 8:


Det här låter ju som ett oerhört jobbigt dilemma. Problem: Kvinnor är konstiga. Lösning: Bli bög! Nytt problem: Gillar ej att snaska kotte. Lösning: Slicka fitta! Åter till problem: Kvinnor är konstiga. Unt so weiter.

Det är en nedåtgående spiral av ångest och misär och jag har faktiskt inget bra tips att ge :(

Plats 7:


Här vågar jag sticka ut hakan och kalla "tjocka rockabillykvinnor" för ett tämligen snävt intresse. Man gillar en viss typ av tjej, en lantlolla som gärna uppehåller sig i gamla amazoner. Bara där rör vi ju oss i ett ganska tunt skikt av befolkningen. Men det stannar inte ens där. För kvinnan i fråga får inte vara smal, eller ens av normalvikt. Hon måste vara tjock. Men hon får, som sagt, inte bara vara en fläskfia. Hon måste vara en fläskfia med Elvis-frisyr (precis som Elvis!).

Fast det kanske bara är att jag läser gruppnamnet fel. Kanske är det här ingen särskrivning, utan en grupp för människor som gillar tjocka, att rocka (eller arten rockor), Billy-bokhyllor och kvinnor. I så fall ber jag om ursäkt för missförståndet.

Plats 6:


Det räckte inte med gruppen "Vi som vill stoppa stening av kvinnor". Engagemanget där kändes lite halvhjärtat, det var alldeles för många posörer. Det här, däremot, är för hardcorefansen, de som VERKLIGEN vill stoppa steningen.

Man kan ju invända, att den som VERKLIGEN vill stoppa steningen inte ska uppehålla sig så mycket på Facebook utan istället, tja, stoppa steningen. Men det kravet kanske man snarare ska ställa på gruppen "Vi som verkligen, verkligen, VERKLIGEN - alltså skita-seriöst - vill stoppa stening av kvinnor".

Plats 5:Den här gruppen inspirerar mig att starta gruppen "Kvinnor som blir irriterade i sällskap med män som säger 'en smula'".

Plats 4:


Jag fascineras mest av spretigheten i gruppnamnet. Hade det varit jag som startat den här gruppen hade jag valt mellan namnen "Vi som inte gillar att ta med kvinnor hem" och "Kvinnor är ohyra". Nu är det som att han (om det nu är en han) (jag tror att det är en han) vill säga för mycket på för liten yta. Resultat: rörigt. Jag skulle vilja ge honom det gamla skrivarlinjerådet "kill your darlings", men risken finns att en kille som ser kvinnor som ohyra skulle tolka tipset bokstavligt.

Plats 3:

SPOT ON, GIRLFRIEND!!!! För fy fittehöla vad vi kvinnor gillar Ben & Jerry-glass!! Tjäjjer, räck upp handen om ni känner igen er: man sitter där och gråtpullar till Brokeback Mountain med tre liter Cherry Garcia i näven. För man MÅSTE ju bara unna sig lite B&J:s efter en lång dags skoshopping med tjejgänget, amen to that! Fast dagen efter: SJUKASTE kalori-skammen. Who's with me? Man ba: spinning, hallå? Typ så.

Men jag vill ändå diskvalificera påståendet, för nu råkar ju just företagarna Ben och Jerry vara två ganska risiga hippiegubbar. De fick säkert sin beskärda del punani under 60-talet, men jag tvivlar på att de har någon större förståelse för kvinnor. Förutom på punkten: hur man lurar av kvinnor (och män) pengar genom att döpa glass till gulliga ordvitsar.

Plats 2:

Här undrar man ju lite varför just "kvinnor" och "öl" skulle stå i motsättning till varandra. När har de här killarna (är de killar?) (ja) tvingats välja mellan antingen en rusdryck eller en kvinna? "Nej", måste någon ha sagt med sträng röst. "Du kan inte få båda, till exempel genom att dricka öl samtidigt som du umgås med en kvinna. Nej. Du måste välja. Det är antingen eller."

Jag pallade inte klicka på någon av grupperna, men jag antar att minst två av dem innehåller skämtsamma argument för varför öl smäller högre än kvinnor. Typ såhär: "en öl ber dig inte titta på tapetprover när det är wrestling på TV", "en öl får inte PMS i kassakön på Clas Ohlson", "en öl måste inte få offside-regeln förklarad för sig för tionde gången". (Stjäl gärna mina förslag om du råkar vara upphovsman till en kvinna-vs-öl-grupp. Jag bjuder.)

Plats 1:


Även om "THAT'S IT" signalerar att saken är slutdiskuterad, skulle jag bara vilja dubbelkolla att allt är i sin ordning. För det här är ju onekligen en väldigt intressant analys: att huvudanledningen till att kvinnor blir slagna av män INTE är könsmaktsordningen eller något annat krångligt ord, utan att kvinnor själva är såna våldsamma jävla as. Fy fan vad de slåss, kvinnorna. Riktiga jävla översittare är vad de är. Man ba: "Ska vi snacka?" Dom ba: *PANG TJOFF* Man ba: "Mitt i nyllet!" Så, vad göra? Slå tillbaka förstås! Rätt ska vara rätt.

Nu har ju den här gruppen varken statistik, forskning eller empiri att luta sig mot, men vet ni vad? Den har en fast övertygelse. Och det, mina vänner, är inte fy skam det heller.

44 kommentarer:

Tyra Blomster sa...

hahaahahaha... Men shit vad hemskt

Ling0n sa...

Förlåt för att jag påpekar det uppenbara men... Du är ett sånt jävla GENI!

Martin sa...

En av Ben & Jerry är väl till och med så pass risig att han faktiskt dött? Om jag inte missminner mig så var det av en glassrelaterad åkomma…

Lotta A sa...

Till försvar för "Män som blir en smula irriterade i sällskap för kvinnor", måste jag säga att det faktiskt är en teateruppsättning och inte en grupp (även om det möjligen kan vara så att någon har missuppfattat och tryckt på "like" i tron att de går med i någon sorts grupp...

Lotta A sa...

i sällskap MED, skulle det visst vara..

Anonym sa...

Bra löjligt inlägg.

Stfn sa...

Du fick det lite fel där, Anonym. LÖJLIGT BRA inlägg!

Jacke sa...

Briljant. Finns inget annat ord.

Anonym sa...

Det där med "verkligen" är en mycket stark indikation på genuint ointresse. Någon som säger: "Jag vill verkligen inte se att det här som hände med Fadime händer igen.", menar oftast egentligen: "Jag tycker det är jobbigt med invandrare, men jag vet att man inte kan säga att man ogillar invandrare som grupp, så nu har jag chansen att sätta dit dem. Verkligen. Invandrare dödar sina barn!"

Nanna sa...

Tyra, Ling0n, Stfn, Jacke:

Tack!

Martin:

Jo, det ringde en sån klocka i mitt huvud också när jag skrev det. Men nu kollade jag Wikipedia (väldigt hafsigt iofs) och såg inget dödsår på nån av dem.

Lotta A:

Aha. Men då är det nästan ännu mer irriterande. Om det inte är så att de är ironiska. Men då kan jag bjuda på att jag gick i upprördhetsfällan.

Anonym:

Jag håller med, av alla mina löjliga inlägg var det här riktigt bra.

Anonym (2):

Jag vet inte riktigt om jag läser in lika mycket främlingsfientlighet i steningsgruppen som du.

Colombialiv sa...

Heja!

Anna W sa...

Nanna - du är GENIAL! xxx

100nys sa...

"Här vågar jag sticka ut hakan och kalla "tjocka rockabillykvinnor" för ett tämligen snävt intresse. Man gillar en viss typ av tjej, en lantlolla som gärna uppehåller sig i gamla amazoner. Bara där rör vi ju oss i ett ganska tunt skikt av befolkningen."

OBS: rockabillykvinnor är inte ovanligt. alla som varit på landet vet att det är en av de mest vedertagna identitetsstereotyperna i sverige idag, åtminstone sett till geografisk yta.

Anonym sa...

jag skulle gå med i din grupp :)

Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta sa...

åh vad jag älskar dig. Tyvärr vill jag bara sluta blogga när jag läser din genialitet. Hur ska jag nånsin kunna bli lika rolig?

Anonym sa...

Intressantaste? Come on. Gnäll inte på särskrivningar. Kasta sten i glashus så det visslar om det. Just sayin.

Anonym sa...

Intressantaste? Come on. Gnäll inte på särskrivningar. Kasta sten i glashus så det visslar om det. Just sayin.

Anonym sa...

HAHAHAHAHHAHA BÄST! GÖR EGEN GRUPP!!

Linnea sa...

Bästaste Nanna! Gu så underbart.

Ormingebloggen sa...

jag vet inte vilket som är roligast, själva grupperna eller din lysande analys av dem. men det är nåt visst med ofrivillig humor, det går liksom inte att skapa med hjälp av ett vasst intellekt, det verkar vara en råtalang som somliga bara har. så det är nog svårare. men din analys är briljant. den gjorde min dag (natt)

Mackan sa...

Det var bland det roligaste jag läst på länge...

Mikael Sundh sa...

Meh!

Vad är det för fel på uttrycket "en smula"?

Stör "en limpa" lika mycket? (uttrycket jag brukar använda när en smula inte räcker till)

//Mikael

Ps. tack för expansionen av mitt vokabulär, gråtpulla har jag aldrig stött på förut.

Anonym sa...

Flickor som bloggar om att kvinnor är förtryckta är bra löjligt och otroligt meningslöst då flickan själv aldrig verkligen gör något åt de problem hon lyfter fram. Prata och skriva dagbok förändrar ingenting som vi alla vet förutom kanske som en egoboost åt flickan!? Därav "Bra löjligt inlägg"

Mikael Sundh sa...

Re: anonym 08:51 skrev ..."otroligt meningslöst då flickan själv aldrig verkligen gör något åt de problem hon lyfter fram"... "förutom kanske som en egoboost åt flickan!?":

Roligt att din logik fäller krokben på sig själv.

Om vi utgår från att du har rätt i att det enda det gör är egoboostar "flickan" som skrivit texten, så har du erkänt redan där att det får en "verklig" effekt. En person med bra självförtroende är svårare att förtrycka än en utan.

Ser vi sen till den troliga följdeffekt av den egoboosten att flickan i vardagen med sitt nyvunna självförtroende vägrar förtryckas (tungt ord iofs kan jag tycka, men ändå) och helt enkelt säger ifrån när någon försöker sätta sig på henne.

Det blir troligtvis lite pinsamt för den som ville sitta och ryktet sprider sig därmed att "happ...nä henne sitter man inte på" så då låter man bli.

Därmed har det inte bara fått effekten att egoboosta "flickan" och stoppa pågående nedvärdering av densamme, utan också motat framtida ollar i grind.

Nu vet jag inte hur många som läser denna blogg, men låt oss säga att 100 "flickor" gör det och får samma egoboost. Visst får det en effekt.

Amelia Earheart? Oprah Winfrey? Rosa Parks? Hehe nope =) meningslöst nope där med.

Löjlig? författarens egna ord "Jag håller med, av alla mina löjliga inlägg var det här riktigt bra." så där får du väl rätt.

Om inte annat så fick i alla fall jag mig ett gott skratt.

emelie sa...

Amazing klockrent inlägg! Tack!

Anonym sa...

De allra flesta rockabillytjejer (och killar för den delen) är tjocka och dessutom är det en ganska vanlig subkultur på landsbygden så jag tror inte att det egentligen är ett så pass smalt område.

Grand Mistress sa...

Mikael Sund - klockrent!

Nanna - lika klockrent där, fast på ett helt annat sätt.

I övrigt vill jag säga att en del tjocka rockabillytjejer är sjukt heta och coola och de finns även i urbana miljöer.

Anonym sa...

Vad jag kan utläsa är visserligen posten menad som humor,
Men med tanke på att det är internet kan man aldrig vara riktigt säker.

Den sista kändes lite störande,
Titeln säger ju inte att alla slag utdelade av män mot kvinnor är av den anledningen,
Utan den simpla grejen att om en tjej slår till en kille så avskriver hon sig själv från samhällsidén "man slår inte tjejer", utan att det då är berättigat att slå tillbaka.
Dessutom en debatt man bör tänka lite på innan man förlöjligar.
Det är inte helt ovanligt att våld förekommer mot mannen i en hetrosexuell relation heller,
Men om han söker hjälp pga av det så möts han ofta med oförståelse och hån, på grund av att killar förväntas vara starkare (kunna övermanna kvinnan om hon blir våldsam) och tåla mer, samt ingen tanke läggs på att han kanske pga emetionella anledningar inte kan hindra henne, att hålla i henne för att hindra slagen skulle kunna orsaka mildare skador på henne, vilket han som älskar henne kanske inte vill vara ansvarig för till exempel, finns även fall där manipullation är ansvarigt för att skapa en maktklyfta, där den manipullativa parten lyckas övertyga offret om att det är värdelöst, förtjänar det osv. vilket leder till att denna inte kommer kämpa emot då för att i denne individs egna psyke är h*n maktlös.

I mer vanliga efter-krogen (och dylikt) slagsmål har det också varit tjejer som börjat mucka och tagit till våld och hävdat att snubben inte får slå tillbaka för att han inte får slå tjejer.

Detta är ett rätt seriöst samhällsproblem, när våldsamma situationer bedöms mindre seriösa eller ofta faller till förövarns sida pga vilken kropp individen råkar vara tilldelad vid födsel.

Visst, jag förväntar mig inte att humor inlägg ska vara jätte seriösa, men att bidra till att spotta brottsoffer i ansiktet med att återigen göra narr av dem är enligt min uppfattning både ogenomtänkt och okänsligt.

Tänkte dock även tillägga att jag tycker du skriver bra och roades av andra delar av inlägget,
Detta är mest för att be dig tänka på dem budskap du sänder till läsarna av din blogg,
Då du antagligen har rätt många och därför faktiskt kan påverka några människors sätt att tänka.

Hoppas du har en bra dag,
MVH R

Grand Mistress sa...

R - misshandel, oavsett vilket kön som drabbas av det och vilket kön som slår är fruktansvärt. Jag håller med om att det måste ändras på sättet män som blivit slagna (av kvinnor) blir bemötta. Dock drar jag inte riktigt parallellen till den sista gruppen som du gör. Oavsett om den är tänkt att representera män eller kvinnor så är den kränkande och visar på en ganska vidrig syn på misshandel.

Sen undrar jag i mitt stilla sinne varför det fortfarande anses så kränkande för en man att han blivit slagen av en kvinna (istället för en man dvs, det är som sagt hemskt att någon blivit slagen alls) lever vi verkligen kvar i så gamla föreställningar att det är pinsamt snarare än ett otäckt brott?

Cornelia och bitterheterna sa...

Det här är det bästa jag läst på länge! Mycket inspirerande!

Anonym sa...

Najs att ni nervärderar män som blivit slagna, sure alla de här sidorna är efterblivna men det låter lite som om ni tror att inga män någonsin blivit slagna av sina kvinnliga partners? Jag har, kan jag iaf säga, och nej, jag slog inte tillbaka, våld är fegt och dumt. Och den tjejen är jag inte tillsammans med längre.

Nanna sa...

Colombialiv, Anna W, Lady Dahmer, några av Anonymarna, Linnea, Ormingebloggen, Mackan, emelie, Grand Mistress, Cornelia + säkert nån till raring:

Tack, fan vad snälla ni är! Kul att ni gillade inlägget.

Övriga:

Det finns en plats för seriösa diskussioner om t.ex. misshandel och den är inte här.

Tobias sa...

Skrattade högt åt #1 på listan, gjorde hela kvällen. Måste nog ta tag i mitt tankesmedjan lyssnande igen!

Marthina sa...

Du är alltid lika pricksäker hahah

Johanna sa...

Fantastiskt inlägg!

♥ ♥ ♥ BAMBI - nyss hemkommen från USA! ♥ ♥ ♥ sa...

Haha, men gud va roligt! Hur kom du på den idén? :)

julia sa...

tack för att du är så smart och rolig och inspirerande! din blogg är den enda jag läser

Sara sa...

Jag mötte en person (en han faktiskt) som förklarade för mig att anledningen till att män misshandlar och våldtar kvinnor är för att dom tjatar så mycket.

John-Henri Holmberg sa...

Vet inte om det kan roa dig, men efter att ha hört talas om de kvinnor i Iran som nu i protest mot skärpt förtryck, bland annat att de stängs ute från universitet och högskolor, har startat en facebookgrupp där de presenterar sig utan slöja (vilket kan bestraffas med piskning), fick jag för mig att försöka hitta deras grupp och började – mycket tafatt, inget snack om det – skriva in "women of" i sökfältet. Redan där fick jag de första 8 träffarna, i ordning:
1. What kind of porn do YOU like? (not for women)
2. Women of the Bible
3. The Maestro of Women Body Game
4. Women of Faith
5. Women of Crossfit-Strong (Health/Wellness)
6. Women of Worth L'Oreal
7. Women of Hip-Hop
8. Women of the Navajo (Entertainer)

Tänkte omedelbart på din förnämliga text om sökresultat på kvinnor.

Du har en stor uppgift framför dig. Fast att döma av det här resultatet är ni i alla fall inte enbart madonnor eller sexobjekt längre, utan kan åtminstone vara vältränade och underhållningsartister också.

Tror inte jag törs söka på fler kvinnorelaterade begrepp. Pär Ström och de amerikanska republikanerna räcker för mina enkla behov. Vad är det för fel i huvudet på karlar?

Anonym sa...

"Najs att ni nervärderar män som blivit slagna"

Finns inget nedvärderande mot män som blivit slagna i den här artikeln.

Hon gör narr av en grupp med ett löjligt gruppnamn. Jag hade tyckt nästan lika illa om en grupp med omvänt namn, dvs "Slår män kvinnor, slår kvinnor män! THAT'S IT!". Gruppnamnet uppmuntrar ju till våld som en lösning på konflikter. Att våld berättigar våld, och att allt handlar om vem som slog först. Inte att man kanske ska gräva lite djupare än så eftersom man faktiskt inte är 7 år längre.

Sjukt rolig artikel för övrigt!

Nina Ruthström - bloggar från spinnsidanr sa...

HAHAHA! Genialt. Som alltid. Du är fantastisk.

M sa...

Är inte Facebook-grupper till för smala intressen? Och får man inte gilla tjocka brudar?

"Vi som gillar vältränade tjejer" hade varit mer okej?

För det är inte okej att ha kurvigare som preferens? Min kille borde nog dumpa mig för någon smal brud då...

Bara för att jag upplevt din genialitet först nu sa...

"Slår kvinnor män, slår män kvinnor". De som reagerar på detta som misogynt har missat den BRILJANTA användningen av dubbelmeningen i ordet "slår".

Jag menar att detta är ett starkt uttryck för att könsmaktsordningen är det som genererar kvinnovåld. Sluta reagera så kissnödigt, utan tänk istället.

Anonym sa...

DAMN GIRL, SPOT ON!