2010-03-01

Fem YouTube-framträdanden (måndag)P3, våren 2009. Jag reflekterar kring mina (befogade?) fördomar om piratpartister.

16 kommentarer:

Anonym sa...

HAHAHA så underbart

Kvinnogatan sa...

"Med handen som en keps över sina ljuskänsliga ögon begav han sig ut för att dela ut flygblad" - hahaha!

Tror annars att piratpartisten kan vara en 40-årig man som äntligen får chansen att berätta för yngre imponerade pojkar om sina konspirationsteorier han fått från att titta på "x-files".

Signe "Yamiko" Rocklin (PP) sa...

lol XD

Alice sa...

VERKLGIEN! Spot on!

Det enda bra är att de människorna annars hade röstat på sverigedemokraterna.

Nanna sa...

Anonym, Kvinnogatan, Signe, Alice:

Tack snälla ni! Det kändes (faktiskt) lite nervöst att lägga upp sånt här på Fem bilder, så jag är glad att ni uppskattar't.

Anonym sa...

klockrent!

marctt sa...

Ha ha! Askul. Längtar till imorgon.
"...stargate atlantis..."

Marthina sa...

Hahahah, klockrent!

Nanna sa...

Anonym, marctt, Marthina:

Vad fina ni är, tack!

MarySaintMary sa...

Hahaha! "...när han som vanligt satt där med handen innanför boxershortslinningen och uppdaterade en wikipediaartikel om javascript..."

Inte för att jag håller med dig, jag gillar piratpartiet. Men det var ändå rätt träffsäkert :)

Anonym sa...

Roligt men felaktigt :)

attentionkid sa...

VA! Är inte det här: http://farmorgun.blogspot.com/ den typiske PP-väljaren?

STINA JOHNSON sa...

FANTASTISKT NANNA, som vanligt!

Anonym sa...

Peter Sunde Kolmisoppi, en av TPB grundare:
Att rösta (pp) är inte heller något som fungerar för mig då jag, som jag tidigare nämnt, känner att de frågorna de driver inte är fullständiga för att jag ska kunna aktivera mig där.
Jag vill däremot ge en eloge till hur bra (pp) lyckas med att driva frågor som är viktiga. Det är även därför jag varje månad skänker pengar till dem trots att jag inte varken är aktiv eller identifierar mig som en i deras gäng. De behövs verkligen men för just mig är de inte helt rätt.

Det partiet som jag idag känner är mest rätt för mig är miljöpartiet."

Anonym sa...

Jag vet inte, jag tycker inte det var särskilt roligt eller sant. Mer förlöjligande pratande från ingenstans-humor som jag fick nog av 97.
Det är trist för 1) hackers har något att ge 2) Nanna brukar vara bra.

Nanna sa...

Anonym (den sista):

Det känns alltid lite unket att gå in och förklara inlägg, men här känner jag mig manad att svara. (Alla som förväntar sig något skojigt i den här kommentaren kan sluta läsa nu.)

När jag gjorde det här lilla inslaget jobbade jag med ett humorprogram. Uppdraget var således att skapa humor, och därför fick nyanserna skjutas åt sidan. (Om jag sedan lyckades med mitt uppdrag är en annan femma, och det vet jag inte om jag är rätt person att svara på.)

Det är klart att det är lätt att plocka billiga poänger på datanördars bekostnad, men jag hoppas att kärnan av min kritik framgick. D.v.s. min misstanke om att många av Piratpartiets väljare skitit fullständigt i politik och att solidarisera sig, tills politiken formligen trängde in i deras liv i.o.m. de nya lagarna. Ergo: det blev nästan omöjligt för en "vanlig" datanörd att INTE tänka politik när IPRED visade sin fula nuna.
Och att de engagerar sig är såklart bra - jag står på deras sida i sakfrågan - men det stör mig att engagemanget är så pass snävt och enkelspårigt att det bara rör den egna sfären.

Vidare skulle jag väl säga att Piratpartiet är ett någorlunda okränkt parti som ganska få skämtar om. Jag tror de flesta anhängare kan tåla en liten känga.