2009-08-28

Fem motiv ur den mystiska Målarbok IV (fredag)

Vi ser: en astronaut/dykare vars dräkt består av frotté/skumgummi/torktumlarludd. Någon har täckt över hans/hennes synfält med en vit klisterlapp. Fötterna är små och trinda, och högerhanden tycks följa en helt unik lag som säger att lillfingret ska vara grövst och längst (och gärna kurvigt) och att tummen bör vara smal som en binnikemask.

8 kommentarer:

Jan B sa...

Det yttre lagret av någonting! Skrevet! Skrevet! En klar oklar favorit!

Fascinerande är bara förnamnet på denna bok. Proportioner som hos ett litet barn men med bestämd och mjuk linjeföring och en kunskap om vad som ska vara med, bara inte hur...

Rebecka sa...

Är det ett marsvin hen har på bröstet?

SV sa...

Och vad har han mellan benen? Som en vinge fast liksom böjs, bakåt och uppåt, rakt upp i stjärten?

SV/
www.saravide.se/blog

Anonym sa...

Den här boken kan seriöst hålla mig sömnlös i sin totala brist på poäng, får OCD-ryck bara av tanken på de förvirrade nervbanor som fogat ihop en sådan innerlig kaskadspya över allt vad logik och sammanhang heter. Den enda förklaring jag kan leva med är att Målarbok förstått något vi trångsynta 2000-talare ännu inte är kapabla till, och att denna blogg om 150 år enbart kommer användas som menande exempel på samtidsfolkets enfald. Låt det vara sant, I beg of you!

Jan B sa...

nän, det finns inget förlag eller ledtrådar du skulle kunna dra i för att hjälpa oss begripa? alls?

Nanna sa...

Jan B:

Jo, jag spårade företaget genom EAN-numret (Målarboks enda ledtråd) och har förgäves försökt få kontakt med dem. Fast det gör egentligen inte så mycket att de inte svarar på mina mail; Målarbok gör sig nog bäst som mysterium.

Anonym sa...

tack tack TACK för att du delar med dig av detta fantastiska, otäcka, gränsöverskridande, magiska mysterium! lisa

Anonym sa...

Detta håller inte