2007-06-13

Bakgrundsinfo

Jag är något av en übermänniska, för jag behöver inte lika mycket sömn som er andra. Ibland händer det att jag är vaken 30-40 timmar i sträck. Så var det tidigare den här veckan. Jag hade suttit vaken natten lång och ritat tandställningar och Chevy Chase och känt mig så där oroväckande upprymd. Helt plötsligt drabbades jag av en idé. Idén var att jag skulle starta en blogg, med bilder. Föga originellt, javisst, och min första bloggidé var än beigare. Jag tänkte mig en sorts nedräkning från 100 till ett med saker, människor och företeelser som irriterar mig.

Men det finns nog med hat i bloggvärlden som det är, så idén kastades i den mentala papperskorgen (yes!) ganska snart. Istället kom jag på att jag skulle kunna göra något av alla spretiga ord och bilder som ligger och skräpar i kollegieblock och under sängen och i mappar på datorn. Där någonstans formades grunden till Fem bilder.

Saken är den att jag redan har en hemsida. Den heter www.fulheten.com och där lägger jag upp det mesta jag skapar. Ofta är det ganska politiska grejer som rent konstnärligt befinner sig i gränslandet mellan illustrationer, serier och klotter. Men många bilder jag knåpar ihop skulle inte funka på Fulheten. De passar inte in i sammanhanget och är kanske mer nonsens än budskap. Det är dessa bilder, bland mycket annat, jag kommer att publicera här.

Från och med måndag, och i så många veckor jag orkar framöver, kommer jag att lägga upp fem bilder per vecka här, under speciella teman. T.ex. ”Fem sanningar om filmsex”, ”Fem affischer från onda makter” och ”Fem yrken som saknar existensberättigande”. Formen är bunden men i övrigt är det fritt. Det är för övrigt också fritt fram för er att komma med förslag på teman.

Så, spara Fem bilder som favorit redan nu. För det här kommer att bli så jävla vackert och bra och kärleksfullt, det känner jag på mig. På söndag går jag ut med vad första veckans tema blir.

Puss!

8 kommentarer:

Jesper Ims Johansson sa...

Woho!

Harald Cederlund sa...

Får man hålla koll på... du får se till att registera bloggen på nyligen.se så att vi kan lägga in den som favorit.

Joel sa...

den här bloggen är så fin. du borde styra upp rss på fulheten också så jag kan prenna på den, jag orkar inte kolla om sidor uppdateras.

förslag på tema: pitchar till coke zero-reklamerna. den där mansschauvinistiska skiten är ju iofs redan en satir på sig själv, men ändå. jag skulle vilja se en videoupptagen från thinktanken den där mediebyrån satt i och spånade ihop grejer som "zero i've got a headache" och "zero bra fumbling"

Stina sa...

ja, då har jag läst ingenom hela din blogg. tack för det. du är fantastiskt rolig.

Elena sa...

5 typer av katter, hmm...
5 typer av nördar (vara jag själv tillhör WoW-nörden)
5 sorters benrangelsmänniskor som har konsitg analedningar till att banta hm...

Maria Ådahl sa...

Fastnade på din blogg och har nu kommit till där det hela började. Vill bara säga att du är ju hur bra som helst! Du hamnade i min RSS och troligen får du min adress i ett kuvert om ett tag.

Anonym sa...

Har nu läst "fem bilder" från pärm till pärm, gillar dina illustrationer. Tack för mycket nöje.

Alice Flemming sa...

Ojojoj nu har jag gått igenom hela bloggen från första till sista inlägget. Den är helt fantastisk och mycket kreativ, tack för många leenden och skratt!